دجاج محشى باللحمة |
المقادير
دجاج
لحمة مفرومة
بيض
زيت
جزر مسلوق
فستق مقشر ومسلوق
زبيب
مستردة
جوزة الطيب – زعتر
ديمى جلاس
فلفل أسود
ملح
بطاطس بيوريه للتقديم ( لبن – زبدة – كريمة لباني)
طريقة التحضير
* دقى شرائح اللحمة تحت كيس نايلون برفق
* قطعى الجزر وإسلقيه فى الماء
* أضيفى الفستق للجزر فى الماء المغلى
* إفرمى اللحمة ناعماُ مع التوابل والملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب والزعتر
* قشرى الفستق المسلوق وأضيفيه
* أضيفى الزبيب والجزر للحمة المفرومة
* قطعى اللحمة المفرومة والخليط لأصابع
* رشى دقيق وإفردى قطع الدجاج الفيليه
* ضعى أصابع اللحمة المفرومة والخليط على شرائح الدجاج الفيليه
* لفى قطع الدجاج على اللحمة المفرومة والخليط
* ضعى القليل من زيت الزيتون فى صينية ورصى قطع الدجاج المحشية لحمة مفرومة إدهنى الوجة بالمستردة وأدخليها الفرن
* إسلقى البطاطس المقطعة مكعبات
* أضيفى اللبن والزبدة والملح والفلفل الأسود والكريمة اللبانى مع البطاطس المسبوقة المصفاة من الماء
* دوبى بودرة الديمى جلاس فى الماء على النار
* ضعى البطاطس البيوريه فى طبق التقديم ثم رصى قطع الدجاج المحشية باللحمة المفرومة
* زينيها بالبقدونس وفدميها مع صوص الديمى جلاس
ليست هناك تعليقات :